Losser Digitaal
Image default
Wonen

Bureaustoelen reviseren! Goedkoper dan gloednieuwe kopen

Als u een bedrijf heeft waarbij mensen een bureaustoel nodig hebben om hun werk goed te kunnen uitvoeren, lees dan zeker verder! Na verloop van tijd worden de bureaustoelen vies en zijn ze aan vervanging toe, duit is echter een dure investering en levert u niets meer op daarna. In plaats van nieuwe bureaustoelen kopen kunt u daarom de oude voor een goedkoper bedrag een opknap beurtje geven! Jawel!

 

Redenen om oude meubels te reviseren in plaats van nieuwe te kopen

Nieuwe meubels kopen terwijl de oude eigenlijk nog een aantal jaar mee zouden kunnen is in principe niet duurzaam. Het maakt de wereld geen betere plek als jij nieuwe meubels koopt, maar als je duurzamer leeft wel!

 

Overspuiten is makkelijk

Het overspuiten van meubelen wordt meestal gedaan om een voorwerp te verbeteren of te restaureren. Daarbij kan de restaurateur of vakman zelfs streven naar een vernieuwde afwerking. In Groot-Brittannië wordt “refinishing” ook wel “repolishing” genoemd, wanneer het alleen om houtwerk of houten meubelen gaat.

 

In de context van meubels verwijst “reviseren” naar het aanbrengen van een beschermende laag op een meubelstuk dat zijn oorspronkelijke of vorige beschermlaag heeft verloren. Een typische meubel revisering omvat schuren, beitsen, verzegelen, en het aanbrengen van beschermende lagen.

Er zijn twee benaderingen voor het overspuiten van meubels: alles wat ongewenst is afschuren en een nieuwe afwerking aanbrengen tot het meubelstuk er helemaal nieuw uitziet, of alleen de ongewenste dingen schoonmaken en het overblijvende goede behouden.

 

Opnieuw stofferen

Als het om een antiek of leuke bureaustoel gaat die nog gewoon goed is, kun je een stoffeerder vragen of het ding nog te redden is voor een redelijke prijs. Je kunt, zeker als het dan om veel van die stoelen gaat een hele hoop geld besparen door dezelfde stoelen opnieuw te laten aanpakken. Een goede bureaustoel kost toch al snel een paar honderd euro. Opnieuw laten stofferen is daarom waarschijnlijk goedkoper!

https://goedkoopstofferen.nl/

Gerelateerde artikelen

Voorbereid verhuizen

PV Verdeler, voorgemonteerd, veilig en handig

Aankoopmakelaar Geleen vinden