Losser Digitaal
Image default
Wonen

Betaalbaar en dichtbij Amsterdam wonen is goed te doen

De huizenmarkt in Nederland laat vandaag de dag een aardig explosieve groei zien. In alle provincies zien we dat de huizenmarkt sterk aan het groeien is, sommige iets meer dan anderen. Met Nood-Holland aan de top, denken veel mensen dat het kopen van een woning binnen de provincie een zowat onmogelijke taak is geworden, maar niets is minder waar. Er zijn steden binnen de provincie die een stuk minder hard groeien dan het bekende voorbeeld Amsterdam. En zelfs in Amsterdam zijn er wijken die prima te doen zijn. Tijd voor een overzicht van de voordelen van het wonen in de Nederlandse hoofdstad.

Recente geschiedenis

De huizenmarkt is nog maar net aan het herstellen van de grote crisis die een decennium geleden een grote rol speelde in ons dagelijks bestaan. De huizen staan inmiddels wel een stuk hoger dan vorig jaar, maar gemiddeld liggen de huizenprijzen nog steeds onder het niveau van voor de crisis. En omdat een huis uiteindelijk ook een investering is, is het belangrijk goed voorbereid naar deze huizenmarkt te kijken. Zorg dat je precies weet wat je wilt, zodat je op de juiste manier selecties maakt. Zo weet je altijd of je niet te veel betaald.

Voorbereiding

Ga eerst voor jezelf na of je je leven in of rondom de stad wilt opbouwen. Bedenk dat er aan beide keuzes voor- en nadelen hangen. Deze zijn voor iedereen verschillend en bijvoorbeeld afhankelijk van het feit of je kinderen hebt, of oude ouders in de buurt. Hieronder staan alvast een aantal zaken waar je aan kunt denken:

Voordelen stad:

–          De afstand naar de meeste voorzieningen is kort en vaak met fiets of lopend te doen

–          Er is altijd drukte en actie om je heen

–          Een sociaal leven opbouwen is gemakkelijker dan buiten de stad, omdat er genoeg soorten mensen wonen

Voordelen buiten de stad:

–          Je leven verloopt een stuk rustiger en je kunt sneller relaxen

–          De lucht is gezond, dus je voelt je meer ontspannen

–          De huizen zijn over het algemeen goedkoper dan in de grote stad

Purmerend

Een mooie tussenweg is Purmerend. Purmerend kenmerkt zich als stad waarin de mensen wonen die in de hoofdstad studeren of werken. Dat zorgt voor een aparte sfeer in het plaatsje. Met perfecte uitvalswegen is Purmerend opgegroeid tot een fraai alternatief voor Amsterdam. Geïnteresseerd? Een overzicht nieuwbouw in Purmerend kun je hier vinden!

https://www.vastgoedactueel.nl/

Gerelateerde artikelen

5 verschillende soorten wielen en hun eigenschappen

Het belang van een thuiskantoor dat productiviteit bevordert

Wat zijn veel gemaakte fouten bij het gebruiken van een wasmachine