Losser Digitaal
Image default
Wonen

BBQ Boten: Voor-en nadelen van deze unieke Outdoor Cooking Methode

 

Hou je ervan om tijd buiten door te brengen met het bereiden van heerlijk eten voor je vrienden en familie? Zo ja, dan heb je misschien al gehoord van de BBQ boot – een unieke methode van buiten koken die groeit in populariteit. Maar wat is een BBQ boot, en zijn er voor- en nadelen aan deze manier van koken? In deze blogpost nemen we BBQ-boten onder de loep en bespreken we de voor- en nadelen van het gebruik ervan om buiten te koken en te varen tegelijkertijd.

Een korte geschiedenis van de BBQ boot

Het is misschien een combinatie waar je niet direct aan denkt, over het algemeen lijkt een BBQ op het water niet de beste combinatie. Dus waar komt het concept van de BBQ boot nou eigenlijk vandaan? De BBQ boot is een relatief nieuwe uitvinding, die voor het eerst op de markt verscheen in 2006. Het geesteskind van de Australische ondernemer en uitvinder Simon Moore, werd de BBQ boot ontworpen als een manier om twee van zijn favoriete activiteiten te combineren – koken en varen.

 

Hoewel de BBQ boot een relatief nieuwe uitvinding is, heeft het snel aan populariteit gewonnen onder outdoor enthousiastelingen en mensen die graag tijd op het water doorbrengen. Dus wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een BBQ boot? Laten we dat eens nader bekijken.

Voordelen van het gebruik van een BBQ boot 

  • Je kunt tegelijkertijd koken en varen! Dit is misschien wel het grootste voordeel van het gebruik van een BBQ boot – je kunt genieten van het buitenleven terwijl je je favoriete eten bereidt 

  • BBQ boten zijn gemakkelijk op te zetten en te gebruiken. Je hoeft geen speciale vaardigheden of opleiding om een BBQ boot te gebruiken, waardoor het een geweldige optie voor degenen die nieuw zijn in het varen of koken 

  • Als je overweegt om een BBQ boot te kopen zijn ze relatief goedkoop. In vergelijking met andere methoden van buiten koken, zoals het bouwen van een buitenkeuken, een BBQ boot is heel betaalbaar. Maar het is ook fijn dat je een BBQ boot kan huren voor een kortere tijd, zodat je niet meteen er aan vast zit.

Nadelen van het gebruik van een BBQ boot 

  • Je moet oppassen dat je de boot niet omgooit! Dit is misschien wel het grootste nadeel van het gebruik van een BBQ boot – als je niet voorzichtig bent, kun je de boot gemakkelijk omgooien tijdens het koken. 

  • Koken op een BBQ-boot kan rommelig zijn. As en vet kan gemakkelijk op het dek van de boot terechtkomen, waardoor het moeilijk schoon te maken is. 

  • Je moet ook oppassen voor wind en golven. Als het een winderige dag is, kan het eten niet gelijkmatig gaar worden, en als er golven zijn, kan het eten doorweekt raken.

 

Dus daar heb je het – de voor-en nadelen van het gebruik van een BBQ boot voor buiten koken. Of je nu besluit om een BBQ boot te kopen/huren of een andere methode, vergeet niet om altijd veilig te zijn en veel plezier te hebben! Bedankt voor het lezen!

 

 

Gerelateerde artikelen

Beste volautomaat koffiemachine 2020

WOZ waarde aanvechten 2023

Mag Lavendel in de hete zon staan?