Losser Digitaal
Image default
Wonen

Archeologisch onderzoek: stappenplan

Bij een archeologisch onderzoek wordt er gekeken of er eventueel archeologische vondsten gedaan kunnen worden op de plek waar u een huis gaat bouwen. Het is daarom belangrijk om te weten of er dit bij u het geval is. Bij het onderzoek wordt er geboord in de grond om het zo beter te kunnen zien. Op het moment dat er resten gevonden worden, is de kans groot dat er dan ook vondsten gedaan kunnen worden. De stap die hierna gezet wordt is dan ook de plek open te graven en eventueel de archeologische vondsten eruit te halen. Wanneer dat gebeurt is, staat het u vrij om te graven en te bouwen op de plek die u gekocht heeft.

 

Archeologisch onderzoek

De voorwerpen die eventueel in uw kavel liggen, kunnen ervoor zorgen dat we de geschiedenis veel beter leren begrijpen en dat is belangrijk. Daarnaast is de kans groot dat de vondsten veel geld waard zijn. Toch hoeft niet iedereen die een kavel aankoopt deze test uit te laten voeren. Dat heeft te maken met het feit dat het ook kan dat er al eens eerder een test is uitgevoerd. U hoeft natuurlijk niet de eerste persoon te zijn die dit kavel aankoopt en wellicht heeft de persoon die er voor u gebruik van maakte al eens een test laten uitvoeren. Ook kan het zijn dat uw bouw- en graafwerkzaamheden maar tot een bepaalde diepte gaan. Ook op dat moment hoeft u dus geen onderzoek uit te laten voeren om te kijken of er archeologische resten zijn.

 

Archeologisch onderzoeksbureau Transect

Wanneer u een bestemmingsplan opvraagt bij de gemeente, kan het dus zijn dat u een verzoek krijgt om een bureauonderzoek uit te laten voeren. Op dat moment is het handig voor u om contact op te nemen met het bedrijf. Bijvoorbeeld via de volgende link: Archeologisch onderzoek. Op deze site vindt u daarnaast meer informatie over de werkzaamheden die het bureau allemaal voor u kunnen uitvoeren. Ook vindt u op deze site de mogelijkheid om contact op te nemen. Op die manier kunt u zich verblijven informeren over wat het onderzoek precies inhoudt en waarom het belangrijk is dat het onderzoek uitgevoerd wordt. Daarnaast kunt u een afspraak maken om het onderzoek uit te laten voeren.

https://transect.nl/

Gerelateerde artikelen

De complete gids voor een inductie fornuis van 90 cm

Hoe krijg je een constante waterdruk richting je boiler?

De kosten geluidsisolatie, de moeite waard of niet?