Losser Digitaal
Image default
Wonen

Alles over een lage waterdruk in de douche

Een douche is voor veel mensen een dagelijks moment van ontspanning. Helaas hebben veel Nederlandse huishoudens problemen met de waterdruk in hun douche. Dit wordt door veel mensen als vervelend ervaren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dit artikel vertellen we je alles over de oorzaken van een lage waterdruk, hoe hoog de waterdruk moet zijn en wat je kunt doen als je last hebt van een lage waterdruk in de douche. 

Wat zijn mogelijke oorzaken van een lage waterdruk? 

Er zijn veel dingen die een lage waterdruk kunnen veroorzaken. Sommige problemen kun je makkelijk zelf oplossen, maar voor andere problemen is het noodzakelijk om een expert in te schakelen. Wanneer de druk al te laag is in de plaatselijke waterleiding, is het aan te raden om contact op te nemen met het waterleidingbedrijf. De waterdruk kan ook laag zijn omdat de afsluiters voor koud en warm water niet goed zijn aangedraaid. Wanneer je deze vastdraait, zal de waterdruk in de douche hoger worden. Daarnaast kan het ook zijn dat er een doorstroombegrenzer in je douche is geïnstalleerd om water te besparen. Deze kan er ook voor zorgen dat de waterdruk afneemt. Verwijder deze doorstroombegrenzer dus wanneer je de waterdruk wilt verhogen

Hoe hoog moet de waterdruk in huis zijn? 

De waterdruk in huis moet tussen de 3 en 4 bar liggen. In principe is de plaatselijke waterleverancier hier verantwoordelijk voor. In een huis met meerdere verdiepingen is het handig om een hogere waterdruk te hebben, omdat de bovenste verdiepingen anders onvoldoende waterdruk hebben. Je kunt de waterdruk in jouw huis waarschijnlijk aflezen bij de hoofdwateraansluiting. Vaak kun je deze hier ook zelf aanpassen. Wanneer je in een flatgebouw woont, heb je waarschijnlijk geen toegang tot de hoofdwateraansluiting. Neem dan gerust eens contact op met de vastgoedbeheerder om te informeren naar de waterhardheid in jouw woning. 

Water ontharden 

Een lage waterdruk kan ook ontstaan doordat er een zeefje in de kraan verstopt is door kalk dat in het water aanwezig is. Je kunt dit zeefje dan zelf schoonmaken met een beetje azijn. Om dit in het vervolg te voorkomen, is het aan te raden om een waterontharder van Soft Water Systems aan te schaffen. 

 

Gerelateerde artikelen

Houten vloer Almere

Het gebruik van kleurmaskers

Woont u al in een energiezuinig huis?