Losser Digitaal
Image default
Wonen

5 tips om je tuin in te richten

Met de stijgende temperaturen buiten, trekken veel huishoudens de tuin in. De borders worden onkruidvrij gemaakt, nieuwe planten worden gepoot en het terras wordt aangeveegd. Zo is de tuin klaar om hier straks van de zon te kunnen genieten in de zomermaanden! In dit artikel vind je vijf handige tips, die je helpen wanneer je nog meer uit de tuin wilt halen. Het voorjaar is een ideaal moment om de tuin opnieuw in te richten of deze op slechts een paar punten aan te passen. 

 

Tip 1: laat de tuin het verlengde van de woonkamer zijn 

Een tuin maakt je woonkamer groter in het voorjaar en de zomer. Zorg dat de woonkamer overloopt in de tuin, door kleuren uit de woonkamer terug te laten komen in de tuin. Je kunt kleuren terug laten komen in de tegels van het terras, in het type planten dat je gebruikt, enzovoorts. Andersom kun je in de woonkamer een aantal grote kamerplanten gebruiken!

 

Tip 2: voorzie de tuin van luxe met een zwembad 

Voor je kinderen is er niets leuker dan een eigen zwembad in de tuin. Bij de keuze voor een zwembad heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een opblaasbaar zwembad, een inbouwzwembad en maatwerk. Dat laatste is alleen interessant wanneer je een hele grote tuin hebt. Vaak kiest men voor een inbouwzwembad, daar dit de meest duurzame oplossing is. 

 

Tip 3: vernieuw de loungeset op je terras 

Begint de loungeset die je momenteel op je terras hebt staan steeds verder af te raken? In dat geval kan het voorjaar het ideale moment zijn om deze te vervangen. Er zijn veel tuinwinkels met een breed scala aan tuinmeubelen. Naast een loungeset kan ook de combinatie van een houten tuintafel met een aantal losse stoelen het overwegen waard zijn. Het voordeel van een loungeset van kunststof is dat dit materiaal vaak langer mooi blijft. Zeker wanneer je het regelmatig afneemt met een doek. 

 

Tip 4: richt de tuin in met een veranda 

Wil je het hele jaar door van je nieuwe loungeset en de mooie tuin kunnen genieten? Kies in dat geval voor een veranda. Je kunt de veranda in het voorjaar laten plaatsen, zodat je hier in de zomer en de herfst van kunt genieten. Een veranda biedt als voordeel dat je enige beschutting hebt tegen de harde wind en bijvoorbeeld regen. Zo blijf je tot later in het jaar buiten zitten! 

 

Tip 5: let op de bloeitijden van verschillende planten 

Om het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten, is het verstandig om te letten op de bloeitijd van verschillende soorten planten. De ene plant is in het voorjaar op z’n mooist, een andere plant in het najaar. Door het hele jaar door iets te laten bloeien, blijft de tuin het hele jaar door mooi! Veel tuinen zijn in het najaar dor en grauw. Dit voorkom je door planten te gebruiken die op dat moment in bloei staan of bijvoorbeeld hun groene blad behouden. De hulst is een voorbeeld van een geschikte plant. 

 

Gerelateerde artikelen

De mogelijkheden van elektrische verwarming

Waarom je een airco aan zou moeten schaffen!

De mooiste originele wanddecoratie voor bij jou aan de muur?