Losser Digitaal
Image default
Wonen

3 tips waardoor je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt

In Nederland is het sinds 2013 steeds moeilijker om aan een huis te komen. De huisprijzen stijgen enorm en er komen honderd duizenden woningen te kort. Momenteel zitten wij in een woningcrisis. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo kwam er in 2008 een bankencrisis. Hierdoor kwam er een te kort aan bouwpersoneel. Vanaf 2008 zijn er enorm veel bedrijven, die in de bouw zaten, failliet gegaan. Een andere reden voor de woningcrisis is de verhuurderheffing. Deze heffing heeft ervoor gezorgd dat er minder geïnvesteerd kon worden in nieuwbouw. De corporaties konden niet meer investeren als hiervoor. Daarnaast heeft de overheid een grote rol bij de woningcrisis. Dat komt namelijk doordat de overheid beslissing maakte over huisvesting. De overheidssubsidies verdwenen nadat de overheid zich terugtrok van de huisvesting.

Wanneer je het geluk hebt gehad om de afgelopen 8 jaar een huis te kunnen kopen, dan wil je zo snel mogelijk verhuizen. Verhuizen kan steeds soepeler. Er zijn zat bedrijven die zich bezighouden met verhuizen, denk hierbij aan de Voordeligeverhuisservice. Daarnaast kun je in elke stad terecht voor verhuisbedrijven. Een voorbeeld hiervan is een verhuisbedrijf in Hoofddorp.

Tip 1

Op tijd beginnen met verhuizen en niet alles op het laatste moment doen. Wanneer je naar alle spullen kijkt, dan raak je de motivatie al een beetje kwijt. Het voelt alsof er geen einde gaat komen aan het inpakken van alle spullen. En dan nog niet eens te bedenken dat je later alles ook nog eens moet uitpakken. De beste tip om zo soepel mogelijk te verhuizen is echt op tijd beginnen.

Tip 2

Tijdens het inpakken van je spullen is het handig om de dozen een naam of een nummer te geven. Daarnaast is het handig dat je opschrijft hoeveel dozen je per kamer hebt. Hierdoor krijg je een bepaald overzicht. Dit maakt het verhuizen makkelijker en zo zorg je er ook voor dat jij je spullen minder snel kwijtraakt. Wanneer jij iets kwijtraakt, dan kun je dat meteen ontdekken. Dit scheelt tijd en de kans om je spullen terug te vinden wordt hierdoor vergroot.

Tip 3

Het is superbelangrijk dat je alles plant bij een verhuizing. Hierdoor heb je een beter overzicht. De juiste planning kan ervoor zorgen dat je verhuizing veel soepeler verloopt. 

 

Gerelateerde artikelen

Matrassen voor iedere slaapwens in de buurt van Nijkerk

Bouwkundige keuring in Amsterdam laten doen door een specialist

2e hands keukens van Tweedehands Keukenkwaliteit