Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Slimme functies op nieuwste elektrische boilers helpen ons verduurzamen.

Slimme functies op nieuwste elektrische boilers helpen ons verduurzamen.

Overstappen van een gas naar all electric is letterlijk een hot topic. 

Denk aan een beter millieu voor ons en voor de generaties die na ons komen. De CO2 uitstoot terug dringen door gebruik te maken van elektrisch aangedreven apperatuur wordt steeds makkelijk door het almaar groeiende aanbod.

Een elektrische boiler bijvoorbeeld, is goedkoop in aanschaf en kan eigenlijk overal geplaatst worden omdat er geen verbranding plaatsvind en dus hoeft er ook geen ventilatie in de ruimte te zijn. Veiliger dan een gas ketel dus!

Een elektrische boiler is een uiterst eenvoudig apparaat. Het is gewoon een vat met daarin een verwarmingselement en een thermostaat. Alleen werkt het verwarmingselement bij een elektrische boiler op elektriciteit. De temperatuur regel je gewoon met de thermostaat.

Als we eens gaan kijken waar je nou de beste prijs/kwaliteit boilers kunt vinden, kom je al snel uit bij een zeer overzichtelijke website. Namelijk die van elektrischeboiler.eu.

Zij verkopen al jaren elektrisch aangedreven apparatuur en hebben bergen ervaring op dit gebied. Dus voor een degelijk advies kan je ze ook even bellen of langs gaan bij de showroom.

Een van de merken die zij voeren is Wesen.

De nieuwste boilers van het merk WESEN hebben het allerhoogste niveau van energie- en efficiëntiekarakteristieken. Dit is terug te zien in de energie- en kostenbesparingen en voldoet ruimschoots aan de eisen van de huidige Europese energierichtlijnen.

De efficiëntie van de WESEN ECO boiler zit ‘m in het feit dat er gebruik gemaakt wordt van twee aparte cilindrische tanks in de boiler en ze zijn bovendien zeer goed geïsoleerd.

De elektrische boiler neemt slechts minimale ruimte in door de platte vormgeving en kan hierdoor makkelijk geplaatst worden in een badkamer- of keukenkastje. Doordat de tanks kleiner zijn dan bij een traditionele elektrische boiler is het mogelijk de opwarmtijd verkorten zonder dat dit meer energie kost en is het water sneller op temperatuur doordat er minder menging van het koude inkomende water is. 

 

De WESEN ECO boiler is bewezen langdurig bestand tegen corrosie.

 

Er zijn 2 verschillende modellen te verkrijgen; 

De ECO flat of de Inox serie.

De ECO van Wesen heeft een zogenoemde zelflerende controller, deze controller houdt voor een bepaalde tijd je huishoud gewoontes bij en warmt alleen op wanneer dat nodig is. Dit draagt uiteraard bij aan de energiezuinigheid

De boilers worden geleverd met een muurbeugel en een KIWA gekeurde overdrukventiel/inlaatcombinatie en zijn te verkrijgen in volumes van 30 t/m 300 liter.  

 

  

 

 

Dus voor dit merk, maar zeker ook andere gerenommeerde merken elektrische boilers bezoek dan de website van elektrischeboiler.eu.

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/ariston-wesen-boilers/

Gerelateerde artikelen

Duurzame technologie: wat speelt er op dit gebied?

Stap buiten je comfortzone: Hoe zet je de eerste stap naar groei en verandering

De impact van social media op ons dieet: van fitspiration tot fastfood