Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Meer omzet genereren met social media marketing

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd druk zoekende naar nieuwe soorten manieren om meer omzet te kunnen genereren. Als je op dit moment kijkt naar jouw strategie, is de kans erg groot dat je druk werkt om het direct verkeer, het organische verkeer en het paid verkeer naar jouw website te leiden. Maar heb je ook al gedacht aan social media marketing? Hier kun je immers ook aardig wat omzet mee verdienen en wordt door Analytics ook als een apart kanaal gerekend. Hoe je dit het beste aanpakt, lees je hier

 

Hoe kun je als ondernemer meer omzet genereren?

Hoe je meer omzet kunt genereren, is natuurlijk de belangrijkste vraag die ondernemers zich iedere dag stellen. Als je een product wilt pushen, kan social media daar een erg grote bijdrage aan leveren. Let er echter wel op dat je hier het juiste beeldmateriaal klaar voor hebt staan. Kies je bijvoorbeeld voor een statisch beeld, een bewegend beeld of ga je voor slim ontworpen beelden die je in kunt zetten als een carrousel? Met een gedegen marketingplan weet je altijd zeker dat je op korte termijn de vruchten gaat plukken.

 

Kies uit verschillende platforms om je doelgroep aan te spreken

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten platforms waar je je doelgroep aan kunt spreken. Gebruik bijvoorbeeld TikTok als marketing tool voor een jongere generatie of Instagram voor een wat oudere generatie. Door van tevoren helder in kaart te brengen wie jouw doelgroep is, kun je gericht een keuze maken voor het type platform dat je graag in wilt gaan zetten.

 

Tip! Stel een Facebook Pixel in en adverteer gericht op jouw doelgroep

Veel ondernemers kiezen vandaag de dag nog steeds om te adverteren via Facebook. Dat is helemaal niet zo gek, want Facebook is nog steeds een van de grootste social media platforms dat wereldwijd wordt gebruikt. Tip! Stel een Facebook Pixel in en adverteer gericht op jouw doelgroep. Hierbij kun je denken aan een retargeting campagne of juist het instellen van een campagne voor een nieuwe doelgroep die een keer je website heeft bezocht.

 

Gerelateerde artikelen

De rol van het koningshuis in de Nederlandse samenleving

Tegen fossille brandstoffen zeg je nee. Kies nu voor een elektrische boiler of cv!

Nu Leren omgaan met agressie