Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Creatieve foto’s voor jouw Instagram

We kunnen meer zonder: dagelijks gebruiken Instagram om te scrollen en te liken. We kiezen de leukste foto’s, passen een filter toe en posten die op het juiste moment van de dag van de week. In de hoop op zo veel mogelijk likes en reacties. Hoe maak je leuke en unieke foto’s voor jouw profiel?

Kies de juiste hoek

Allereerst wil je natuurlijk weten hoe je er goed uitziet op beeld. Ook daar zijn inderdaad een aantal tips en tricks voor. Probeer zowel het kikkerperspectief (van onderaf fotograferen), maar ook het vogelperspectief (van bovenaf fotograferen). Of natuurlijk op ooghoogte. Dit is een kwestie van uitproberen; oefening baart kunst. Juist door verschillende foto’s te (laten) maken, kom je erachter wat voor jou de beste hoek is. Neem liever 500 foto’s en verwijder er 499, dan twee foto’s en er vervolgens twee van te moeten verwijderen.

Less is more

Filters geven soms net een ‘wow-effect’. Let er wel op dat het niet uit de hand loopt en dat de foto niet zijn identiteit verliest. Kies standaard filters via Instagram of download een bewerkingsapp om de foto naar jouw smaak aan te passen. Volg influencers die hun geheimen delen met betrekking tot lichtinval. Het liefst wil je een natuurlijke lichtinval, maar niet te fel is.

Kies ook voor een rustige achtergrond, zodat jij juist centraal staat. Speel ook met de focus om diepte te creëren en zo een speelse foto te schieten. Vaak gebeurt dit automatisch, maar vaak wordt de foto dan onscherp of onderbelicht. Om dit te voorkomen, kan je de focus verplaatsen door erop te tikken en te slepen naar het gewenste punt.

Korte video’s

Lange tijd draaide het alleen om foto’s op Instagram, toch zijn korte video’s onmisbaar tegenwoordig. Je volgers vinden dit leuk om te zien en voor jou is dit de ideale manier om meer van je favoriete foto’s in één klik te delen. Houd een thema aan, gebruik dezelfde soorten filters per foto en kies een toepasselijk liedje voor op de achtergrond.

Gerelateerde artikelen

Nu Leren omgaan met agressie

Hulpmiddelen kopen voor senioren met service aan huis

De impact van social media op ons dieet: van fitspiration tot fastfood