Losser Digitaal
Image default
Games

Zo houd je je bed hygiënisch schoon

Zo houd je je bed hygiënisch schoon

De meeste mensen vinden bedden verschonen een vervelend klusje. Toch moet het gebeuren en kun je je laken het beste wekelijks verschonen. Maar de rest van je bed heeft ook aandacht nodig. Hoe pak je dit het beste aan? We leggen het aan je uit!

 

Hoe was je je beddengoed?

Een dekbed kun je wassen of laten stomen. Je kunt op het label gemakkelijk zien hoe je hem het beste kunt wassen, dit verschilt namelijk per dekbed omdat ze van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. Meestal past een dekbed in je eigen wasmachine. Is je wasmachine toch te groot? Dan kun je in een wasserette gebruik maken van een grotere. Let er wel op dat je dekbed niet van wol is gemaakt. Deze kun je niet wassen, maar moet je laten stomen.

Lakes verschoon je het beste wekelijks. Ben je alleen en zweet je niet veel, dan is eens in de twee weken ook prima. Daarnaast is het aan te raden om je kamer dagelijks te laten luchten.

 

Topmatras

Een topmatras is een goede manier om je bed extra hygiënisch te houden. Een topmatras kun je namelijk gemakkelijk wassen en een normaal matras niet. Je slaapt zo niet op je gewone matras waardoor hij langer goed blijft. Een topmatras is een matras van enkele centimeters dik. Naast dat het hygiënischer is om op een topmatras te slapen, verhoogt een topmatras ook je comfort. 

 

Hoe was je een topmatras?

Je wast een topmatras op 40 graden met een programma voor fijne materialen. Gebruik geen chloor of bleekmiddel. Een zacht wasmiddel is het beste om je topmatras mee te wassen. Je kunt een topper ook beter niet strijken. Na het wassen kun je hem in de droger stoppen zolang je hem niet centrifugeert. Dit is de snelste optie om je matrastopper droog te maken. Je kunt een topmatras ook altijd naar een stomerij brengen, hiermee zul je de beste resultaten krijgen. Was je topper minimaal eens in de 4 á 5 maanden.

https://www.matrasconcurrent.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg je de beste game-ervaring?

Tuinverlichting: een gids voor sfeer en functionaliteit

Spannende escaperoom ervaringen maken