Losser Digitaal
Image default
Games

Schaakmateriaal aanschaffen; wat heb ik nodig?

Het kiezen van het juiste schaakmateriaal kan moeilijk zijn. Je kunt met elke set schaken, maar het kan een uitdaging zijn om de set te vinden die bij je past. Verspil je geld niet aan een set die je niet leuk vindt, of erger nog, een die afbreuk doet aan je spel. Hier zijn enkele tips om jou te helpen schaakmateriaal te vinden die zeker goed aanvoelt tijdens het spelen, en wat ruimschoots binnen jouw budget past. Wil je een goed schaakspel kopen? Kijk dan eens bij raindroptime!

Waarneembaarheid

Eén van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het uitkiezen van een schaakspel is de waarneembaarheid (ik weet dat dit geen woord is) van de stukken. Dat wil zeggen, hoe goed je de dame van de koning kunt onderscheiden, enz. Daarom gebruiken alle toernooiborden zeer verschillende stijlen van stukken. Blijf weg van de gevreesde “themasets” en zoek iets met een heel eenvoudige uitstraling. Er is niets vervelender voor een schaker dan bewust te moeten proberen te bepalen welk stuk welk stuk is. In zo’n spel zal de eigenaar van het bord zeker een “thuisveld” -voordeel hebben, omdat ze eerder met de set hebben gespeeld.

Toernooiset kiezen

Kies een set die een standaard toernooiset is. Wat zijn de regels voor een toernooischaakspel? De velden op het schaakbord moeten 2¼ cm van de ene naar de andere kant zijn, en de koning moet 3 3 tot 4¼ cm lang zijn. Als je rond zoekt, typ je gewoon “Toernooi schaakspel” in, en je zult vinden wat je zoekt. Het vinden van een standaardset voor toernooien is niet erg belangrijk als je van plan bent veel in huis of met een vriend te spelen.

Verzwaarde stukken

Kies een set met verzwaarde stukken. Als je van plan bent snelheidsschaak te spelen, is dit erg belangrijk. Als je ongewogen stukken hebt, vooral met kleine basissen, kun je hier en daar een paar ongelukken verwachten tijdens het spelen van een spel. De stukken, zoals een schaakklok, mogen niet omvallen in een briesje, en mogen niet omvallen tijdens een spelletje snelschaak.

Duurzaamheid

Als je er veel mee gaat spelen, zorg er dan voor dat het duurzaam is. Een plastic schaakspel moet mooi en duurzaam zijn voor jarenlang speelplezier. Stukken hout zijn meestal gevoeliger voor krassen en spaanders die duidelijk zichtbaar zijn in tegenstelling tot plastic. Maar hier is het een kwestie van persoonlijke smaak en budget. Stukken hout, zoals een schaakklok, kan erg duur worden, maar zien er meestal mooier uit. Gelukkig zijn de goedkopere houtsets meer ideaal om tegen een stootje te gaan dan duurdere, omdat ze minder gedetailleerd zijn, wat betekent dat er minder fijne randen zijn om mee te rotzooien. Plastic onderdelen zijn bijna altijd duurzamer en bijna altijd goedkoper.

Wil je een schaakspel kopen? Ga dan naar raindroptime

https://www.raindroptime.com/

Gerelateerde artikelen

Drie Renault modellen: welke past het best bij jou?

Hoe krijg je de beste game-ervaring?

Schaakspel kopen. Wat heb je precies nodig