Losser Digitaal
Image default
Games

Leuke spellen om buiten te doen

De zomer is de perfecte tijd om te profiteren van de langere dagen en warmere temperaturen en om tijd buitenshuis door te brengen. Buitenspellen zijn een geweldige manier om plezier te hebben met familie en vrienden terwijl je geniet van frisse lucht, lichaamsbeweging en zonneschijn! Van klassieke favorieten zoals taggen en verstoppertje spelen tot complexere zoals Capture the Flag of Bocce Ball, er zijn tal van opties om uit te kiezen.

Waarom moet je buiten spelen?

Buiten spelen is een geweldige manier voor mensen om actief te blijven en plezier te hebben. Dit soort fysieke activiteit kan mensen helpen stress van de dag los te laten. Bovendien bevordert buitenspelen het sociale en algehele mentale welzijn door interacties met andere mensen aan te moedigen. Buiten spelen kan ook iemands vitamine D verhogen door blootstelling aan zonlicht, botten versterken, het lichaam helpen calcium op te nemen en hun immuunsysteem versterken. Met zoveel voordelen en vrijwel geen nadelen, biedt buitenspelen voor iedereen een plezierige manier om actief te worden en gezond te blijven. Lees hier meer over waarom buitenspelen belangrijk is.

Leuke outdoor spellen om te spelen

Een van de meest populaire klassieke buiten spellen is tikkertje. Dit spel bestaat uit één persoon die “de tikker” wordt genoemd en probeert andere spelers te tikken. De anderen die moeten proberen de tikker te ontwijken. Dit spel kan worden aangepast aan elke leeftijdsgroep en kan fysieke activiteit, coördinatie en sociale interactie verhogen. Tikkertje moedigt ook creativiteit aan door spelers in staat te stellen hun omgeving te gebruiken om zich te verbergen of te slim af te zijn.

Een ander klassiek buitenspel is verstoppertje. Bij dit spel moet één persoon die “de verstopper” is, tellen tot een vooraf bepaald aantal, terwijl de andere spelers zich op verschillende plaatsen proberen te verbergen. Na het aftellen probeert de zoeker iedere speler te lokaliseren, totdat de zoeker iedereen heeft gevonden. Hier zijn weer meerdere varianten op te vinden, zoals tien tellen in de rimboe of buskruit.

Een ander populair spel is Capture the Flag. Bij dit spel proberen twee teams elkaars vlag te veroveren terwijl ze ook hun eigen vlag verdedigen. Het vereist strategie, teamwerk, snel denken en fysiek uithoudingsvermogen. In dit spel moet elk team samenwerken en een plan bedenken waarmee ze erin slagen de vlag van het andere team te veroveren en tegelijkertijd hun eigen vlag te verdedigen. Je kunt het in bossen spelen, maar ook op terreinen waar je een echte battle ground hebt. Dit verhoogt de moeilijkheid van het spel, maar het wordt zo ook spectaculairder om het spel te spelen.

Ten slotte is Bocce Ball een geweldig spel dat buiten kan worden gespeeld. Deze game vereist dat spelers ballen van verschillende groottes in een bepaalde volgorde in een aangewezen gebied richten en gooien. Deze game helpt bij coördinatie en nauwkeurigheid, aangezien spelers de afstand en het traject moeten inschatten dat nodig is om elke bal in het doelgebied te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Doet uw notariskantoor al aan linkbuilding?

Drie Renault modellen: welke past het best bij jou?

4x redenen dat de Playstation 5 de toekomst is