Losser Digitaal
Image default
Games

Gamestoel kopen?

Lees in deze tekst over gamestoelen. Een goede gamestoel is nl. meer dan een stoere bureaustoel, maar zijn sommige gamestoelen niet overcompleet? Mocht je van plan zijn om eindelijk eens die goede stoel aan te gaan schaffen om te gamen. leg de controller even opzij, lees in deze tekst de info waar je op moet letten.

Vergelijkingstesten

Omdat de gamestoel al enige tijd bestaat zijn er online vergelijkingstesten te vinden. Op zich een prima zaak, maar al die informatie maakt het soms onoverzichtelijk. Om hierin alle zin en onzin van elkaar te scheiden is het belangrijk dat je in een  langdurig kan zitten. Nu is ergonomisch meer een marketingkreet geworden, als er in een advertentie ergonomisch staat, wil dat niet zeggen dat je uren achtereen in die stoel kan gamen. Daarbij is ieder persoon anders. Toch zorgen gamestoelen er wel voor dat je langer comfortabel zit dan op een gemiddelde (bureau)stoel.

Belangrijk is dat een gamestoel op allerlei manieren te verstellen is aangepast aan het persoon. Dit is belangrijker dan zoiets als, de stoel is lastig in elkaar te zetten of de stoel is twee tientjes duurder dan de ander. Bij vergelijkingstesten tellen de onbelangrijke factoren ook mee in de eindconclusie. Probeer dus, als je een vergelijkingstest doorleest, de focus te houden op waar het om gaat. En zoek natuurlijk een gamestoel die qua uiterlijk bij je wensen past en binnen je budget valt :).

Teveel

Gamen is een beleving. Dat weten we al te goed. Een gamer wil in het spel zitten, en dat is anders dan enkel zien. Je wil het horen, het liefst hard, en het voelen. De ontwikkelaars van gamestoelen hebben dat goed begrepen, en zo zijn er stoelen die kunnen trillen met ingebouwde speakers. Er zijn zelfs gamestoelen die naast speakers ook een subwoofer hebben. Nu zal voor vijf minuten iedere stoel goed en leuk zijn, maar wat doet het bij lange gamesessies? Is het nog wel prettig als je een schietspel speelt dat iedere keer als je zelf schiet de stoel gaat trillen? Is het niet beter als de stoel alleen gaat trillen als je zelf beschoten wordt? De oplossing is gaan voor een stoel die ook op dit soort items alle denkbare verstellingsmogelijkheden heeft. Als gamer weet je dat je soms kan blijven hangen op een bepaald punt, dat het level dan voortdurend opnieuw begint om door die fase heen te komen. Bedenk dat het dan niet fijn kan zijn om dan langdurig op een vibrerende gamestoel te zitten. Gamen is een beleving, gamen wil je zien, horen en voelen, maar teveel is teveel.

Uitbreiding

Nu je weet wat echt van belang is bij een gamestoel, dat zijn de verstellingsmogelijkheden voor de houding en de mogelijkheden om vibratie en geluid in en uit te schakelen, rest in feite wat voor gamer ben je? De meeste gamers zijn kwijt van schietspelen, en dan heb je informatie genoeg om de keuze te maken. Anderen houden van racen, en dan kan het leuk zijn als de stoel vlak boven de grond is plus dat er voetpedalen en een stuur aan gekoppeld kan worden. Uiteindelijk zul je de goede gamestoel, met dat stoere uiterlijk, wel vinden. Er is genoeg moois te koop.

Gerelateerde artikelen

Dambord kopen? Wat heb je precies nodig?

Playstation 5 Black Friday deals!

Antiek schaakspel