Losser Digitaal
Image default
Games

De voordelen van ruwvoer voor paarden

Het is belangrijk dat uw paard een evenwichtig dieet krijgt, en ruwvoer is daar een essentieel onderdeel van. Ruwvoer, ook bekend als hooi of weidegras, helpt de spijsvertering van een paard soepel te laten verlopen en heeft vele andere voordelen. In deze blogpost bespreken we het belang van ruwvoer in het dieet van een paard en waarom het moet worden opgenomen.

 

Ruwvoer levert voedingsstoffen voor paarden

Ruwvoer is een belangrijke bron van voedingsstoffen voor paarden. Het bevat koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van paarden. De koolhydraten leveren energie voor fysieke activiteiten zoals rennen en springen. Eiwitten helpen bij de opbouw van spiermassa, terwijl vitaminen en mineralen nodig zijn voor optimale lichaamsfuncties. Ruwvoer helpt paarden ook om hun ideale lichaamsconditie te behouden door vezels te leveren die hen een vol gevoel geven zonder dat er te veel calorieën aan hun dieet worden toegevoegd.

 

Bevordert de spijsvertering

De spijsvertering van paarden heeft ruwvoer nodig om goed te kunnen functioneren; de vezels in hooi helpen de spijsvertering te stimuleren en zorgen voor een soepele gang van zaken. Vezels helpen ook bij de opname van voedingsstoffen; hoe meer vezels in het dieet van een paard, hoe beter het voedingsstoffen uit andere bronnen zoals graan of supplementen kan opnemen. Bovendien helpen vezels de zuurgraad in de maag te verminderen, wat kan leiden tot kolieken of maagzweren als er niets aan wordt gedaan.

 

Het helpt bij gewichtscontrole en vermindert stress

Paarden die voldoende ruwvoer eten, blijven doorgaans slanker dan paarden waarvan het dieet voornamelijk uit graan bestaat. Dat komt omdat ruwvoer langer duurt om te verteren dan graan, zodat paarden langer een vol gevoel houden en minder behoefte hebben aan calorierijke tussendoortjes. Bovendien bevat ruwvoer vaak veel antioxidanten, wat kan helpen het stressniveau bij paarden te verlagen door ontstekingen in hun hele lichaam te verminderen.


Voldoende ruwvoer opnemen in het dieet van uw paard is essentieel voor hun gezondheid en welzijn. Niet alleen voorziet het hen van belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen, maar het helpt ook bij de spijsvertering en gewichtsbeheersing en helpt tevens het stressniveau te verlagen! Er zijn veel verschillende soorten hooi verkrijgbaar, dus zorg ervoor dat u er een kiest die het beste past bij de behoeften van uw paard – bekijk meer informatie op Dumea Agro milieu als u niet zeker weet welk type het meest geschikt is voor uw paard!

Gerelateerde artikelen

De drie belangrijkste tips and tricks voor een geslaagde filmavond

Online schaken

Spannende escaperoom ervaringen maken